Devil

 2006 tavaszán jött először enni. Kb. 6 -7 hónapos lehetett. Egy idő után minden nap megjelent. Egy fiú, Ginger is jött vele. És eljött az a nap, hogy nem is távoztak. Maradtak. Kaptak egy papírdobozt párnával és mindig ott aludtak.


(Devil az örökbefgadott kölykökkel)
Devil volt a legokosabb cica, akit ismertem. Csak egy baj volt vele és ezért is kapta a nevét, harapott. De csak szeretetből és kicsit. Utca cica volt, de attól a pillanattól, ahogy elkezdtem etetni, soha nem ment a kukába enni. Soha nem harcolt a többi cicáért, még az ennivalóért sem. Inkább megvárta amíg a többiek befejezik az evést. Csendes cica volt és a közelemben nőlt fel. Soha nem hagyott el hosszabb időre. Megtanult az utcán élni és nem bízni az emberekben. Nem szerette, ha az idegenek túl közel mennek hozzá.
Kettő kölyke maradt csak életben, Baba és Hógolyó. Nagyon jó anya volt és neki voltak a legszebb cicái a környéken. Nagyon szerettem őt, meg akartam menteni. A probléma, hogy legtöbbször nem az történik, amit én akarok.

(Devil és Baba még az utcán.)
Babát, Devilt, Tomot és Jerryt elvittük a párom telkére. Nagy telek, a legközelebbi szomszéd ötszáz méterre van. Ideális lenne a cicáknak. Nincs sok autó, nincsenek bárból kiszabadult részegek, senki nem bántja őket ott. Legalábbis mi így gondoltuk. És ez nagy hiba volt. A rossz embereket nem lehet sehonnan távol tartani

(Devil a telken)
2009.08.09.-én a párom egyedül ment a telekre, én maradtam dolgozni. Szomorúan jött vissza és el is mesélte, hogy mi az oka. Vadászati szezon volt és egy vadász lelőtte Tomot, közel a házhoz. Azonnal meghalt. Devil és Jerry ott voltak a telken, de Baba eltűnt. A következő nap a párom egy szerelővel ment a telekre, Baba még mindig nem volt ott, Jerry jól érezte magát, de Devil mérges volt, valószínűleg az idegennek nem örült.
2009.08.10.-én meghalt az apukám, haza kellett mennem, így nem tudtam a cicákkal foglalkozni, a páromra voltak hagyva. Nem találta meg Babát és 2009.08.11-én már Devil sem volt ott. Ahogy visszatértem, kerestem őket. Sőt még mindig körbejárom a környéket gyalog, vagy kocsival, hátha szerencsém lesz, de semmi. Nem tudom, hogy most, több, mint egy évvel utána életben van e még, vagy meghalt, csak egyet tudok, tiszta szívemből kívánom, hogy legyen neki egy szép, meleg otthona.

 

Megmentett ciprusi macska, aki 1% esélyt kapott az életben maradásra.

Korán reggel jöttem dolgozni, páromat leváltani. - Gyere, mutatok valamit - mondta a párom szomorúan, ahogy beléptem. Tudtam, megint jött egy cica. Ahogy előtte és utána is, most is megtalált minket egy segítséget kereső cica. Azt is tudtam, ha nagy a baj, nem tudok segíteni, csak megkönnyíteni az utolsó óráit.....

 

Cyprus rescue cat

Hol vannak az utca cicáim?

Nem várok választ, hisz tudom mi lenne. A legtöbb meghalt, néhány elköltözött. Elköltöztek, mert bántják és üldözik őket minden nap. Nem hagyják őket enni, inni. Még az általam kirakott vizet és ennivalót is ellopják. Ha nem vagyok itthon, vagy alszok, nem lehetek abban biztos, hogy a cicáknak van mit enni és inni. Az álmom, hogy el tudunk költözni a párom telkére, ahol jobb életünk lesz nekünk is és a cicáknak is. Ha az álmom valóra válik viszem a cicákat is az utcáról. De hát ez pénz nélkül nagyon nehéz. Egyenlőre az áram bevezetésére gyűjtünk, ami nem kevés, de az nélkül élni nem lehet.
( A képen négy Princess bébit láthatnak, a hatból. A másik kettő elbújt, túl félénk volt. Egy sem maradt életben.)


cyprus rescue cat