Mikor lesz vegre jo hirem is?

November 13, 2011
 
 A képen látható kis vörös meghalt egy iszonyatos szájfertőzésben. A fotóját feltettem egy forumra, ahol egy orvos segített, hogy mi a baja a cicának, de hiába mostam ki a száját és adtam neki gyógyszert, nem számoltam a rengeteg léggyel és méhecskével. Szinte állandóan ellepték, még a szájába is bemásztak. :( Így esélye sem volt a gyógyulásra.



Új cicáim is vannak, tisztaságukból és szelídségükből itélve háznál nöttek fel. Gyönyörűek, tiszták és a legtöbb hosszűszőrű. Sír a szivem értük. Az utcán 6 hónap - 2 év az átlag életkor. Nem nagyon látni idősebb cicát. Ha betegség nem, akkor baleset végez velük. Hisz ne felejtsük el, a cica nem ember, sosem fogja megtanulni hogy kell átmenni az utcán.


A kis fehér, aki a Shoni nevet kapta, az utolsó aki csak úgy ott termett. Mivel a fönökasszony cicáját elütötték, szeretnénk ha ezt örökbefogadná, Nappalra már bejöhet, de éjszakát még kinn kell hogy töltse.


Ez a kettő kiscica a traktor bébik. Júlisuban írtam róluk, hogy mentettem meg az életüket. A nagyobikkal nincs semmi gond, de a kisebbik beteg. Vajon meg tudom meg egyszer menteni?
 

Csak egy kis segitseg kellett

October 20, 2011


 A fekete feher kiscicarol lesz szo. Egy reggel felholtan talaltam az ut szelen. Verben furdott, es nem is volt maganal. rohantam hozza, remenykedve, hogy segithetek. A szajabol omlott a ver. Az a nap meg nagyon meleg volt, igy gyorsan levittem a cicat az utrol es elhelyeztem a fak alatt. Kimostam a szajat, probaltam megallapitani, hogy honnan verzik. Remenykedtem, hogy csak foga torott. Hat nem volt szerencsem. A cica ugyan kicsit magahoz tert a mosdatastol, de utana visszaesett a felholt al...
Continue reading...
 

Valami a vizben

October 20, 2011
 Eloszor is elnezest, de angol billentyuzetu gepem van. Be tudom allitani magyar betukre, de most valami miatt nem akar atallni. Igerem, ahogy megorvosoltam, kijavitom itt a helyesirast.
 Par napja etettem az utca cicakat es valami furcsat lattam a vizukben. Valami feheret. Ugy nezett ki a viz, mint amikor mi tablettat oldunk fel, hogy konnyebb legyen bevenni. Na de hogy kerult ez a cicak vizebe. Ki es miert tette bele. Nem tudom, en kimostam a tanyert es adtam nekik friss vizet, de attol a na...
Continue reading...
 

Jót nem tudok, panaszkodni nem akarok

October 2, 2011
 Hát körülbelül ez jellemzi a cicák napjait mostanában. De lássuk sorban.
 Elütötték az egyik utca cicámat, tőlem pár lépésre. A sofőrt nem is érdekelte, hogy mit ütött, pedig a koppanást hallota. Esélyem sem volt a cicán segíteni, fél perc alatt meghalt.
 Egy másik cicát is elütöttek ugyanazon a helyen, reggel vérben fürödve találtuk. Gyorsan levittük az útról, kimostam a száját, - az vérzett - és lefektettem a hüvösre. Amikor csak tudtam csepegtettem v...
Continue reading...
 

A kis háromszínű cica testvére

August 14, 2011
 Szerettem ezt a kicsikét. Úgyanúgy rohant hozzám, mint az anyjához. Ismerte a lépteimet, a kocsi hangját. Tudta, hogy neki mindig adok egy kis extra falatkát. Egy reggel nem rohant a kocsihoz, ahogy megérkeztem. Holtan találtam az etetőhelynél. Azt hiszem számára túl későn jött a segítség, a legyengült szervezet nem tudta leküzdeni a betegséget. :(

Continue reading...
 

Moro eszik

August 10, 2011
Aki nem olvasta eddig, Morot úgy talaltam, amikor 6 - 8 napos volt, és én neveltem fel. Úgy látszik annyira megszerette, hogy azóta is így kéri a tejet, tányérból nem is issza meg.
Klikk a fotóra és megnézheted a videót.
 

Continue reading...
 

A kis háromszínű cica

August 2, 2011
 Már eszik egyedül, de még mindig nagyon sovány. Próbálok neki jobb ennivalót adni és vele maradok, amíg megeszi, hogy a nagyok ne egyék el előle.


Continue reading...
 

Végre egyedül is evett.

July 31, 2011
 Ma a beteg kis cica végre egyedül is evett. Nem evett sokat, de legalább evett egy keveset és egyedül.


Continue reading...
 

Csak egy kicsi cica

July 29, 2011
 Az egyik kis cicám beteg. Ma vettem neki féreghajtót, remélem ez segít.

Szorítsatok neki légyszi.
A testvérei jobban vannak, de sajnos az anyjuk elhagyta őket, így nekem sírtak egész nap. Nem maradhatnak a munkahelyemnél, szóval ma adtak munkát bőven. Odajöttek, visszavittem őket. Ezt játszottuk egész délután. :)
Continue reading...
 

Ovoda

July 27, 2011
 Tegnap és ma három picike kis cica és az anyjuk költözött a közelembe. Az anya már pár napja jön enni, de nem tudtam, hogy vannak kicsinyei. Mind a három cicának beteg a szeme, egyik sem látott, amikor jöttek. A fertőzés már lezárta a szemeiket, de szerencsére nekem mindig van a táskámban megfelelő szemcsepp. Megkapták a kezelést és bár nem száz százalékban gyógyult meg a szemük, de legalább már látnak. Remélem legalább pár napot maradnak és még csepegt...
Continue reading...
 

About Me


Csak egy állatszerető ember vagyok, aki olyan országba költözött, ahol rengeteg cica él az utcán.