Eloszor is elnezest, de angol billentyuzetu gepem van. Be tudom allitani magyar betukre, de most valami miatt nem akar atallni. Igerem, ahogy megorvosoltam, kijavitom itt a helyesirast.
 Par napja etettem az utca cicakat es valami furcsat lattam a vizukben. Valami feheret. Ugy nezett ki a viz, mint amikor mi tablettat oldunk fel, hogy konnyebb legyen bevenni. Na de hogy kerult ez a cicak vizebe. Ki es miert tette bele. Nem tudom, en kimostam a tanyert es adtam nekik friss vizet, de attol a naptol kezdve a cicak betegek. Foleg a kisebbek. Tobb helyen van vizem lerakva, szerintem a nagyobbak elmentek masik tanyerhoz, de a kisebbek nem. Hasmenest kaptak, fertozest. Ketto mar meghalt es meg ketto nagyon beteg, nem sok eselyt latok a felepulesukre. Nem tudom mi lehetett az a vizbe, de amit tudok, nem ez a megoldas a problemara. Nem a mergezes a megoldas. En megertem a problemat, tenyleg rengeteg macska van a temetonel, ami nem igazan higienikus, na de konyorgom, mergezes? Mikor lesz ebben az orszagban menhely, aki fogad is allatokat? Mikor lesz ingyenes ivartalanitasi akcio? Mikor veszik mar eszre, hogy ez igy nem mehet tovabb?
 A gond ezzel a szituacioval, hogy mi emberek eloszor "csak" nem torodunk az allatainkkal, majd a masik emberrel sem. Nem akarom a nagy okost jatszani, de azert regebben a szomszedok ugy ahogy odafigyeltek egymasra, torodtek egymassal. Ma meg? Akkor hivjak ki a rendorseget, amikor mar bomlik a hulla es "hat igaz, most igy visszagondolva nem lattuk a nenit mar harom - negy napja." mondassal lerendezik az egeszet. Nem azt akarom mondani, hogy rohanjunk allandoan a szomszedba megkerdezni jol van e, de azert figyeljunk mar oda masokra.
 Az egyik forumon irtam egy cicarol, akit verben furodve talaltam az ut szelen. A forumosok megdicsertek, mert en nem voltam rest es megneztem a cicat es meg is mentettem az eletet. Azt mondtak mas inkabb elforditotta volna a fejet. Ami szomoru, igazuk van. A legtobb ember meg sem probal segiteni. Es sajnos nem csak az allatokon, de embereken sem. Igaz ez az oldal az allatokert van, de azert az emberek sincsenek elfelejtve. Szomoru, hogy mive lett az emberiseg.
 Egy masik oldalon lattam egy kepet egy kutyusrol, akinek a gazda eltorte a ket elso labat. :( Neha szegyellem, hogy ember vagyok. Es nem ertem, hogy miert mondjak az ilyen emberre, hogy allat? Egy allat nem tesz ilyet. Nem kinoz meg senkit, csak okkal ol. Az ember pedig? A legaljasabb allat.