Princess

Princessről egy idős, angol hölgy gondoskodott. Itt lakott nem messze, ismertem őt is és a cicát is. Princess néha jött hozzám is enni, hisz egyik barátunk étteremben dolgozott és rengeteg sült hús hozott a cicáknak. Ennek Princess sem tudott ellenállni. Princess felnőtt cica volt, de velem gyorsan megbarátkozott. Mindig nagyon sok, 6 - 7 kölyke volt, és ami számomra nagyon furcsa, az ő cicáinak sosem volt beteg a szeme, mindig szépek, kövérek és tiszták voltak. És akárhány helyre is költöztette őket, mindig együtt tudta tartani a családot. A kölykök addig biztonságban voltak, amíg az anyjukkal maradtak, de utána szinte mind meghalt.
 Egyik nap az angol hölgy nagyon beteg lett és visszament Angliába. Így Princess az én cicám lett. Szegény olyan sokáig várta a hölgyet a lépcsőháznál és látszott rajta nem érti, hogy miért nem jön többet. Hozzám minden nap jött enni és bármikor hívtam odajött hozzám. Szerettem őt, sőt még mindig szeretem, de az igazság, hogy nem tudom, hogy életben van e. Elhagyott engem. Elhagyott mert sokat bántották, elhagyott, mert nem hagyták enni, nagyon koszos és sovány lett. Sokáig a régi helyén, az angol hölgy lépcsőházánál tanyázott, oda hordtam neki az ennivalót minden este, de egy nap hiába hívtam, nem jött. Nem tudom, hogy elköltözött e, vagy meghalt, de azt tudom, hogy nekem megmaradt Kis Princess, a lánya, aki tiszta anyja. És megmaradt Nagylány, aki szintén Princess lánya.
Hiányzik. Nagyon hiányzik. Okos, nagyon szép zöld szemű utca cica volt, aki sosem bízott az emberekben. Ha idegen etette, odament ugyan, de állandóan azt nézte, hogy az mikor mozdul, nem e fog rúgni ütni. Sosem ment senki lábához közel, kivéve engem, a páromat és az angol hölgyet. Azt hiszem ennek köszönheti, hogy olyan sokáig életeben maradt.

 

A tengerben találtam....

A tengerben találtam, félig holtan. Kihalásztam. A fogai ki voltak törve, talán törött csontja is volt. Szájából és füleiből csordogált a vér. Valószínáleg valaki megrugdosta, megverte. Egy papírdobozban csináltam neki meleg helyet, őt megszárítgattam és ott sírtam vele. Nem volt pénzem orvosra, talán az sem tudott volna segíteni, de az nélkül semmi esélye sem volt. Vele sírtam és mérges is voltam. Miért ne mentem korábban etetni? Miért nem voltam ott, amikor megverték? Miért nem tudtam megakadályozni? Miért nem tudtam megmenteni? Meghalt 2 - 3 órányi szenvedés után.

 

Who steels my plates and cat food?

 It is just not fair. From a little money but I try to help the street cats. I know the neighborhoods do not want this. But maybe not they who throw the plates what I put outside. Maybe other people take for other cat. I really do not know, but.... It is just not nice, not good to steel from somebody. I put that food and water for my street cats. I buy for them. And every two three days somebody still them.