Skipper

Korán reggel jöttem dolgozni, páromat leváltani. - Gyere, mutatok valamit - mondta a párom szomorúan, ahogy beléptem. Tudtam, megint jött egy cica. Ahogy előtte és utána is, most is megtalált minket egy segítséget kereső cica. Azt is tudtam, ha nagy a baj, nem tudok segíteni, csak megkönnyíteni az utolsó óráit.
Szomorúan sétáltam a párom mögött, aki ment kifelé. A földön egy törölköző volt, mintha lett volna alatta valami. Felemeltem, alánéztem, elborzadtam. A szép, háromszínű kiscica a parkolóból, aki annyira félt, hogy elszaladt ha meglátott, csak távozásom után bújt elő enni. Most nem próbált meg elszaladni, hogy is tehette volna, már alig volt benne élet, nyílt törés volt a hátsó lábán.Párommal tanakodtunk, mi legyen. Itt csak állat orvos segíthet, viszont az nem olcsó mulatság, anyagi helyzetünk pedig minden, csak nem rózsás. Majd úgy döntöttünk megpróbáljuk. Először is lássuk, mit mond az orvos.
Az orvos elküldte a páromat azzal, hogy van 2 - 3 órája meggondolni mit is szeretne, amíg ők letisztítják a cicát, megmondta a műtét árát is és azt is, hogy a cicának 1% esélye sincs az életben maradásra. A törés már elfertőződött, a lábat nem lehet megmenteni.
Párommal megint tanakodtunk. Ha életbe is marad, soha nem lesz képes az utcán élni. Mi egy mini-garzon albérletben élünk, egy kutyával. Mit fognak egymáshoz szólni? Majd megszületett a döntés. Ha már megtalált minket, egy esélyt megérdemel. Párom visszament az orvoshoz, megmondani, mit döntöttünk. Ő jelen volt a műtétnél is, majd egy papír dobozba meghozta a cicát és elrohant cica-dobozt venni. Én maradtam a cicával. Próbáltam enni, inni adni neki, de nagyon félt, kábán is próbált elszaladni. Viszont később győzött az éhség és a tenyeremből evett egy kicsit. Úgy látszik jobban félt a tányértól, mint tőlem.
A cica nagyon hosszú időt töltött a szállítódobozba bezárva, hisz ki nem tehettük, a vágás nem érinthette a padlót sem, nehogy megint elfertőződjön. Naponta többször mosdattam, takarítottam a dobozát, kezeltem a lábát és reménykedtem, hogy megmarad. Az orvos azt mondta, ha az első 3 napot túléli, akkor már van 10% esélye, hogy életbe marad.Ez a doboz volt a lakása. Szegény sokszor vágyakozva nézett kifelé, jött volna ki, de nem lehetett, maximum az ölemben dajkálhattam. De ő szeretett volna szaladgálni is.
De amíg a lába nem gyógyult be, nem lehetett.
Majd eljött a nagy nap is.
Elnézést a fotók minőségéért, de akkoriban csak egy videó kameránk volt, a felvételek java része éjjel, lámpafénynél készült, és hát enyhén szólva is nem lett tökéletes.
De azt hiszem a lényeget azért mutatják.
A tükröt nagyon szerette. Vagy utálta???


A kutyával is megbarátkozott.
A kutyával jó pajtások lettek, együtt ettek, aludtak és játszottak. Ennek nagyon örültünk, mert abban az időben 24 óráztunk ketten, én és a párom és ez kezdte a kutyát megviselni, hisz szegény mindig arra várt, hogy valaki felébredjen, vagy hazaérjen. És még akkor is neki csak egy gyors séta jutott. Annyira kezdett szomorkodni, hogy már megfordult a fejünkbe, hogy elajándékozzuk. Valahova, ahol jut idő rá is, megkapja azt a szeretetet, amit megérdemel.
Viszont a szomorúság elmúlt Skipper érkezésével, hisz nem volt már egyedül, volt játszópajtása. De a lakásra  életveszélyesek voltak. A cica mindent elvitt, lepofozott, a kutya meg mindezt szétrágta.
Skipper felnőtt, boldog, kiegyensúlyozott cica lett, aki a 3 lába ellenére is mindenhova felmegy és ugyanolyan gyorsan szalad, mint a többi. Sőt!
Viszont a félénkségét nem győzte le. Ha idegen jön, elbújik, fél. Nem fogad el senkit, csak engem és a páromat.
 

 

 

Zokni


Egy nyári estén az utca cicáimnak adtam enni, amikor hallottam, hogy bébik sírnak valahol. Döbbenetemre a nagy szemetes konténerből jött a hang. Odamentem, próbáltam megtalálni a bébiket, de nem sikerült. Nem tudtam megmozgatni a szekrény és ágy darabokat, amit kidobtak. Alatta voltak valahol a bébik. Hazasétáltam, majdnem sírva..........

                                                                                             

A kutyáink is szeretik a cicákat

cyprus rescue cat